Успех за Драматичен театър - Свищов!

Преглеждания: 19 #
09 Jun 2019

На официална церемония кметът Нина Ставрева награди с плакети и грамоти отличените участници от XXII Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”. От 2 до 8 юни градът беше театрална столица и приюти над 270 любители актьори, 22 театрални състава от цяла България.
Като най-добра актриса бе отличена Веселина Спасова - за ролята й на „Райна, Бона” от спектакъла „Фейсбукът на Чудомир”, по разкази на Чудомир, реж.Митко Рупов, Драматичен театър при ПБНЧ ”Еленка и Кирил Д.Аврамови”, Свищов. 
„Тази година всички състави бяха много добри. Беше трудно да отсеем най-доброто от най-доброто. Това говори, че с годините към този фестивал всички престъпват с една голяма отговорност, взискателност и показват, че към така нареченият любителски театър изискванията се увеличават. Това се показва и в работата. Каварна си остава най-силният и най-категоричният фестивал на любителските театри“ – заяви Крум Гергицов, член на журито. 
Голямата награда на името на професор  Гочо Гочев се присъди на спектакъла „Българи от старо време” от Любен Каравелов, реж. Александър Павлов Александров, сценограф Петя Демирова - СТК „Стоян Ангелов-Чингиза” при НЧ ”Пробуда-1896”, Суворово. 
Снимки: Пламен БОРИСОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK