Управници - като хамстери надули бузи, опиянени от нестихващ апетит

Преглеждания: 57
09 Feb 2019

Актуално Свищов публикува без редакторска намеса текст, изпратен от свой читател. Публикуваме го, защото темите, които се поставят зад  хумористичната и алегоричната страна, са сериозни и се отнасят до бъдещето на Свищов, който всички обичаме!

Здравейте отново, Драги Свищовлии!
 Като чувате и усещате "повеите" откъм Инкубатора за скъсани "капути", трагично известен по Търновско като "Община Свищов", ще вземете като едното нищо да си помислите, че Манни Небесни ще ни заливат оттук насетне..

 По умопомрачително разбитите и неподдържани от Местните управници свищовски улици и пътища /само вижте отсечката между селата Драгомирово и Овча могила, а докато преминавате оттам, си подпирайте бъбреците, да не изхвръкнат случайно/ ще се стеле килим от цветя и рози, нарочно сътворен, за да "абсорбира" невъобразимата смрад, изпускана СЪС ЗНАНИЕТО НА ОБЩИНСКАТА ВЛАСТ- над Свищов и околността от "Месокомбинат Родопа" в града, вкл. последните над ТРИ ГОДИНИ.
 Наместо фанфари пък - по повод ПОВТОРНОТО /ВЕЧЕ НЕ БРОЯ ПЪТИТЕ/ УСВОЯВАНЕ НА УЖ ВЕЧЕ ПОХАРЧЕНИЯ ПЪТЕН ЗАЕМ - ЩЕ БЛЕСНАТ В СВИЩОВА LED - ламБички тъкмо за 150.000.00 /сто и петдесет хиляди 00/ лева. Е, те вероятно струват не повече от 75.000.00 /седемдесет и пет хиляди 00/ левчета, но...избори идат. Гърлата Общинарски стават все по-ненаситни. Сега им се е паднало да папкат. Че знае ли се после... .
 Пък и туй модернистично осветление ще трябва наистина. Да виждат добре що вършат Общинарските Лешпери, когато "оправят" обявените за ремонт цели 45 улици и пътни възли в града. Инак ще стане отново Чудото като на ул. "Черни връх" през миналата година: да се положи веднъж асфалт, след което същият да се разбие / премахне. Щото "Строителите" на съвременен Свищов, към момента на тържественото полагане на асфалта, били ЗАБРАВИЛИ, че "В и К" - инсталациите по тая улица не са подменени, та го изкъртили, турили едни тръбички там и пак го положили. Умно, нали? И за МНОГО ПАРИ. Откраднати, разбира се. Да не си мислите, че баш за Свищовлии са го направили туй "акробатическо" изпълнение?!
 Да, но....И LED - осветлението за 150.000.00 левчета би започнало да примигва, досущ като всички Вас, Свищовлии, бидейки разбрало КАК ОБЩИНСКАТА ВЛАСТ ОТКРАДНА ВЕДНЪЖ И ПРОДЪЛЖАВА УПОРИТО ДА СЕ ОПИТВА ДА КРАДЕ - С КОЛОСАЛНА ИЗМАМА - ПАРИТЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПО ПАРАГРАФ "ПРИХОДИ ОТ МДТ" - със златната общинска кокошка, наречена "Такса "смет"". И НАДВНЕСЕНИТЕ ДОСЕГА ПО ТОВА ПЕРО ПАРИЧНИ СУМИ ОТ ДАНЪЧНОЗАДЪЛЖЕНИТЕ ЛИЦА.
 Всички се чудите, примерно, защо данък сгради дори в идеален център на Свищов, е ДРАСТИЧНО ПО-НИСЪК /ПОНЕ СЕДЕМ ПЪТИ/ ОТ ТАКСА "СМЕТ", НАЛИ?
 Вярно, доста си е. Информационното затъмнение е ПЪЛНО. Но достатъчно ефективно, за да поддържа Общественото НЕВЕДЕНИЕ. В резултат на което недължимо се пълни бездънната Общинска хазна.
 Често, на рязко и целенасочено поставен въпрос, се отговаря с...въпрос. В случая са поне ЧЕТИРИ въпросите и фронтално поставени към Общинската управа:
 1. Вярно ли е, че Община Павликени - сравнителен пример, която извозва сметта си към ползваното и от Община Свищов сметище в с. Санадиново, заплаща на ТОН С ДДС 75.28 /седемдесет и пет 28/ лева - при условие, че разстоянието в двете посоки - от Павликени към Санадиново и обратно е около 115 - 120 км, а Община Свищов - за същата "дестинация, тонаж и разстояние в двете посоки 70 км /с 50 по-малко от отстоянието на Павликени/ - ПЛАЩА ЗА ИЗВОЗЕН ТОН С ДДС 430.00 /четиристотин и тридесет 00/ лева?
 2. Кой е "авторът" на тази убийствена за Свищовския данъкоплатец "икономическа обосновка" на ценообразуването за извозване на сметта, въз основа на какви разчети и контрагенти е направена и кой най-после обслужва тази операция ежемесечно и ЗА СМЕТКА НА ОБЩИНА СВИЩОВ, Т. Е. НА ВСИЧКИ НАС?!
 3. Къде отива / се пренасочва - при горния сравнителен и меко казано нерентабилен за Общинския бюджет аналитичен пример - разликата от почти 355.00 /триста петдесет и пет 00/ лева на тон и как се усвоява по-насетне?
 4. Вярно ли е, че прецененият капацитет на Община Свищов за отделяне и събиране на смет е не повече от 6 /шест/ тона годишно, а са заявени в План-сметката по Бюджета цели 9 /девет/ тона и кое е предизвикало вписването на разлика от 3 /три/ тона в повече над коментираните като РЕАЛНИ 6 /шест/ тона годишно смет?
 Паричната разлика, нали? Тя никак не е безобидна. Дотолкова, че и да ви задави. Нищо, че я сваляте, барабар с кожата, от гърба на Свищовския данъкоплатец.
 Гладни сте, ей....Като хамстери сте надули бузи, опиянени от нестихващия ви апетит за КРАДЕНЕ, МАМЕНЕ И ЛЪГАНЕ.
 Полека само, че почнат ли да ви изпъкват и очите от плюскане, Краят е близо. А очите ви са вече извън орбитите си - в реда на мисли.
 Правилно ми рече еднаж един сдружен земЛеделец, цит.: "Тез крадЪт и с ГЗ си. Жъ ги махамИ".
 Най-страшното е, че не се усещат, Байно...
 Отворили са ГЗните си дупки тъй широко, че ако ги изпердашиш здравичката отзад, ще чуеш я шума на Лондонското метро, я плисък като от Дунавски вълни...
 А очите им ще светят от наслада. И в очакване на нови източници за нерегламентирано трупане на доходи.
 Следизборно. Че тогава най ще им трябват.
 Питайте Гюнтера, той ще си каже...
 А Вие, Свищовлии, мислете. Разумно.
 Аз се поставих в очакване що ли ще ми сторят Отмъстителите Общинарски, след като гаражът ми с автомобила вътре бяха вече разбити през есента на 2017-та?
 Може би ще ме подпалят, срежат спирачките на някои от личните ми МПС- та или пък ще ми скочат на бой - по "пехливански"?
 Хайде, пробвайте... .
 Тогава вече сгазихте лука.
Повдигнал темата за размисъл:

Игнат Петров Папазов - юрист и преподавател в СА "Д. А. Ценов"

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/