Училището в Ценово спечели още един образователен проект

#
06 Jul 2021 103

До началото на новата учебна година в Основно училище „Христо Ботев“ в Ценово ще бъде оборудвана и обзаведена специална стая за занимания по интереси, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Учебното заведение е единственото в Русенска област, което спечели проект в модула „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието. Разработването на инициативата е дело на директорката на училището Камелия Леонова и на преподавателката Емилия Владимирова.  Школото е кандидатствало и по модула за изграждане на библиотеки като образователна среда за четене.  „За първи път получаваме „зелена“ улица по тази програма. Искрено се надяваме, че с новата придобивка училището наистина ще се превърне в желан втори дом за учениците от началния етап на обучение“, сподели директорката на учебното заведение.

Според експертите в целодневното обучение се преплитат три модула – отдих, самоподготовка и занимания по интереси. Идеята е да се обзаведе помещение, което да наподобява домашния уют. С предоставените средства ще се закупи литература, помощни средства и спортни пособия. На разположение на учениците ще бъдат богат набор от енциклопедии, карти за подкрепа на обучението, книги. Освен литература, включена в учебната програма, в стаята ще може да се разлистят произведения за исторически личности и събития, за българските обичаи и традиции, приказки от български и световни автори.

Стойността на проектната разработка е за близо 9700 лева.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/