Учениците на СУ „Н. Катранов” първи в състезанието „Моята България”

#
06 Mar 2019

Първо място завоюва отбора на СУ "Николай Катранов" в ученическото състезание "Моята България", съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Надпревата се провежда за четвърта поредна година и е посветено на националния празник 3 март. Състезанието се организира от община Свищов и в него участие взеха отборите на СУ "Николай Катранов", СУ "Димитър Благоев", СУ " Цветан Радославов" и СПГ "Алеко Константинов". Наградата осигурена от Общината е двудневна екскурзия с образователна цел за всички участници, които ще имат възможност да посетят градовете Карлово, Калофер и Сопот.
Състезанието премина в три кръга - в първия учениците показаха знания за личности свързани с освободителната дейност на свищовски революционери и борзи за Свободата, във втория за събития, а във третия представиха знанията си за събития свързани с войната от 1877 - 78 година. Второ място завоюва отбора на СУ „Д. Благоев”, а трето на СУ „Цв. Радославов”. Поздрав към всички присъстващи на мероприятието, поднесоха децата от ДГ "Радост".

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK