Ученици участваха в среща-разговор „Пътят на успеха”

#
21 Nov 2018

Възпитаници на СПГ “Алеко Константинов“ се срещнаха с талантливия писател, режисьор и сценарист Радослав Гизгинджиев в аулата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, където се проведе среща-разговор на тема „Пътят на успеха”, разказаха Веселина Владимирова и Елза Божанова, преподаватели по БЕЛ. Събитието бе организирано от клуб „INNER WHELL SVISHTOV“. Дебютният роман „Рай“ на писателя бе интересен за гостите. Втората му книга „Страници от Рая. Дневниците“ провокира младите хора за истинските ценности в живота. Стана ясно, че през 2015 г. се появява продължението на романа „РАЙ“ – „Вратите – РАЙ II част“ и „Пеперудите – РАЙ III част“. Присъстващите научиха, че през 2016 г. Радослав Гизгинджиев е режисьор и сценарист на моноспектакъла на Петър Антонов „Едуард“. През 2018 г. излиза книгата му „Повече от любов“.
На финала на срещата Родслав Гизгинджиев подари книги на присъстващите учители и написа послания на учениците. От СПГ „Алеко Константинов” присъстваха Денислав Кирилов от VIII „б“ клас, Теодор Тодоров и Юлиян Ганев от VIII „в“ клас. Автографи получиха и Ангелина Мариянова, Найден Алексиев, Теодора Маринова и Рени Рушидова от IX „а“ клас. Младите хора бяха удовлетворени от срещата. Те разсъждаваха върху темата за успеха. Стигнаха до извода, че успех не означава само пари, а е индивидуално постижение и трябва да са мотивирани, без значение колко препятствия имат. Те се съгласиха с госта, който акцентира, че за успеха e важно да имаш воля и упоритост.
 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK