Ученици показаха знания за безопасността на движение

Преглеждания: 121 #
29 Jun 2020

Момичета и момчета от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово съчетаха в едно два повода, свързани с датата 29 май, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Учениците отбелязаха Деня за безопасност на движението и Деня на река Дунав. В своеобразна атракция се превърна майсторското управление на велосипеди и тротинетки. Почти всички се опитаха да преминат по трасето като заобиколят конусите без да ги докосват. Но преди да се стигне до най-занимателната част, децата показаха завидна подготовка и знания за правилата и безопасността на движение. В двора на училището те довършваха изречения и търсиха верния отговор на гатанки, свързани с безопасното придвижване на пътищата. Учениците, разделени в два отбора от по трима души, намериха верните решения и подредиха пъзели, с пътни знаци. Най-бърз и съобразителен в тази надпревара се оказа Николай Миленов. В следващото състезание участниците трябваше да открият скритите думи в решетка от букви. Алекс и Дария се оказаха по-съобразителни и наблюдателни и  с дружни усилия успяха да открият повече двойки с картини с изображения на пътни знаци. Като своеобразен медиатор в областта на безопасното движение се изяви Денислава Радинова.
Вторият акцент на мероприятието беше насочен към река Дунав. Преподавателката Теодора Кръстева представи пред учениците значението  и ползите на водния басейн. Всички внимателно се запознаха с десет любопитни факта за реката. Всеки от елементите беше съпроводен и с онагледяване. Предварително учениците бяха подготвили и тематични рисунки, посветени на северната ни държавна граница.
„Учениците посещават с интерес занятията по проект „Образование за утрешния ден“. Допълнителната ангажираност е като своеобразно надграждане на усвоените знания. Заниманията през лятото не само ангажират децата. Те са предимно с развлекателна насоченост и без съмнение допълват и развиват  способностите за опознаването на околната среда“, уточни директорката на училището Камелия Леонова.
Всички участници в състезанията получиха награди като признание за положените усилия.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/