Ученици отбелязаха 120 години от  рождението на Ерик Кестнер

#
22 May 2019

Днес учениците от 4а клас на СУ” Д. Благоев” със своите учители Райка Попова и Милена Митева, гостуваха в детски отдел на Градска библиотека, за да отбележим заедно 120 години от рождението на Ерих Кестнер, съобщи за Актуално Свищов Невена Самоковлиева от библиотеката. Децата се запознаха с биографията на любимия на поколения творец. Те разгледаха най-новите издания на популярните му романи, а също и най-старите, притежание на Градска библиотека, издадени през далечната 1957г. Неговите произведения са използвани за сюжет на редица филми. Учениците бързо решиха кръстословицата, за да получат името на писателя, а после слушаха откъс от едно от най-известното му произведения ”Антон и Точица”. Стана ясно, че макар и да са писани преди почти 70 години, неговите герои имат много сходства с днешните деца -падането на млечните зъби, пакостите, любовта към сладкишите и приключенията. 
Актуално Свищов припомня, че Ерих Кестнер е един от първите лауреати на литературния конкурс за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов, организиран от едноименната Международна фондация, вестник "Стършел" и Общината.

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK