Ученици от Ценово участваха в националното състезание по безопасно движение

#
09 Jun 2021 19

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово представиха Русенска област на националното състезание по безопасност на движението, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Надпреварата се проведе в Габрово и в нея се включиха отборите от шестнадесет области в страната. Честта да бъде домакин на първото издание на състезанието се падна на НУ „Васил Левски“. След официалното откриване участниците започнаха да решават казуси, свързани с безопасността на движението. Според регламента бяха предвидени два етапа – теоретичен и практическа част, свързана с майсторско управление на велосипед. Гостите на събитието от Министерството на образованието и науката и от Държавната агенция „Безопасност на движението“ заедно с публиката горещо подкрепяха и аплодираха състезателите. Сред официалните лица бе и началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева. По един представител от всеки отбор разучи трасето, което трябваше да се преодолее по време на състезанието. По маршрута бяха разположени препятствия с различна степен на трудност. За всеки велосипедист организаторите бяха подготвили комплект от защитна екипировка – каска, протектори за ръце и колене. Велосипедите за състезанието бяха осигурени от клуб за приложно колоездене. „Отборът от Ценово показа много добра теоретична и практическа подготовка. Независимо че не успяха да се класират в челната тройка, момичетата и момчетата си имаха пълно доверие и подкрепа един на друг. Учениците усетиха не само отговорността, но и ползата да бъдат сплотен екип“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Организаторите предоставиха на състезателите от страната възможността да разгледат Националния музей на образованието, Дома на хумора и сатирата и Интерактивния музей на индустрията.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/