Ученици от СУ „Н. Катранов“ с открит урок по родолюбие

#
28 Feb 2019

В навечерието на националния празник Трети март, учениците от II в и IV в клас на СУ „Николай Катранов“ представиха открит урок на тема „С България в сърцето“, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Събитието се състоя в Камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856“.

Пред своите родители, баби и дядовци, децата изнесоха вълнуваща музикално-поетична програма, в която прозвучаха вечните стихове и песни, посветени на България и националните ни герои. Четвъртокласниците споделиха и свои авторски съчинения, посветени на величието и достойнствата на нашата родина. На финала на програмата, в знак на благодарност за любезното домакинство, децата подариха на Читалището свои рисунки с красотите на България.

За чудесния урок по родолюбие учениците и техните учителки  Стефка Николаева, Петя Попова, Евгения Георгиева и Мария Андреева бяха отличени с почетни грамоти от директора на училището Генади Иванов.

Откритият урок „С България в сърцето“ бе част от дейностите по проект „Израстваме заедно“, който СУ „Николай Катранов“ изпълнява през настоящата учебна година. Проектът е финансиран по националната програма на МОН „С грижа за всеки ученик“, модул: „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“.

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK