Ученици от СУ "Н. Катранов" финалисти в "Математически таланти"

#
08 Jun 2019

Ученици от СУ "Николай Катранов" са сред финалистите на националното състезание "Математически таланти", съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. 200 ученици от 1 до 6 клас от цялата страна се включиха в петото издание на клуб „Математически таланти“. В периода от септември 2018 до април 2019 г. участниците в клуба от всеки един от класовете решаваха задачи по 10 теми и получаваха рецензии по представените решения на задачите за самостоятелна работа.
Организатор на проявата е Педагогическа асоциация „Образование без граници“.
Преди дни бяха определени финалистите – 52 деца от 17 български града: Бургас, Варна, Враца, Димитровград, Елхово, Карлово, Панагюрище, Пирдоп, Пловдив, Русе, Свиленград, Свищов, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол.
Сред финалистите са Марая Бориславова Борисова и Божидара Венелинова Щърковска от 3 „в” клас на СУ "Николай Катранов”. От училището пожелават на своите възпитаници още много успехи!

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK