Ученици от СУ “Д. Благоев” се учиха как да реагират при наводнения

Преглеждания: 145 #
07 Oct 2019

В периода 30 септември - 4 октомври двадесет ученици от СУ “Димитър Благоев” / 17 от IV-ти „в“ клас и 3 от IV-ти „а“ клас/, участваха в петдневно обучение по Проект„ Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” финансиран по Оперативна програма ,,Околна среда 2014-2020г.”, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Групата ученици се придружаваше от учителите Лена Ганева и Валентина Русанова. Обученията се провеждаха в Професионална гимназия „Ал. Попов”, както и в откритите пространства на територията на училището. Лекторите - специално подготвени пожарникари, обучаваха децата какви щети могат да причинят наводненията; как децата да разберат за предстоящо наводнение; как да реагират при информация за даденото бедствие; как да се евакуират при наводнение и как да се приготвят за евакуация.
Най - интересни  за учениците бяха практическите часове. В двора на пожарната във Велико Търново децата се учиха да строят диги  с  пясък и да хвърлят спасителни пояси.  Учениците присъстваха на симулация на наводнение. Засаждаха цветя. Децата получиха грамоти, книжки с интересно съдържание за наводненията и флашки с презентации и филмчета от обучението. В свободното време след занятията успяха да разгледат и някои от забележителностите на Старата столица.
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

135 години традиции и иновации: Разходка в Търговската гимназия /СНИМКИ/