Ученици от СУ „Д. Благоев” посетиха Кипър по програма Еразъм+

Преглеждания: 237 #
19 Nov 2019

Дванадесетокласници от СУ „Димитър Благоев“  бяха в Протарас, Кипър по проект „Повишаване пригодността за заетост чрез разбиране на пазара на труда“ по програма Еразъм+, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Целта на проекта бе да покаже на младите как работи и какви са принципите на пазара на труда, а по този начин да им помогне и изберат правилното за тях направление за учене и реализация в живота.
В Кипър участниците от 15 държави правиха съпоставки между икономиките на държавите си. Освен това младежите се научиха да пишат CV, разиграваха и сценарии на интервюта за работа, развиваха стратегии за икономически функциониращо общество и др.
Успоредно с придобитите знания учениците създадоха много нови приятелства, насладиха се на последните за сезона слънчеви дни и морски вълнения, участваха в караоке вечери и интернационалната вечер, в която 75-те участници от всички държави представиха традиционните храни и напитки на страните си и заедно разучиха народните танци на всяка култура.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания