Ученици от СПГ ще проведат практика в Порстмут, Великобритания

Преглеждания: 31 #
16 Feb 2019

За втори път английският град Порстмут ще бъде мястото, където ученици от СПГ „Алеко Константинов” ще проведат производствената си практика. Това става възможно благодарение на спечелен проект под надслов „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”. В него участват 10 ученици от XI и XII класове.
Една от подготовките, която включва проекта е културната. Тя приключи преди дни и целта й бе запознаване с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Великобритания. Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Разделени по групи учениците също подготвиха презентации, представящи историческите забележителности на Великобритания и Портсмут, градът в който учениците ще живеят в продължение на три седмици.
Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят успешно с пребиваването си в Обединеното кралство. Те са мотивирани и вярвам, че и с помощта на ръководителя си ще преодолеят трудностите и предизвикателствата на новата среда.
Елза БОЖАНОВА

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Етюди от Свищов и Дунав /СНИМКИ от последните месеци/