Ученици от СПГ проведоха практика в Портсмут, Великобритания

Преглеждания: 21 #
25 Apr 2019

Ученици от СПГ „Алеко Константинов“, проведоха обучение в Портсмут, Великобритания, съобщиха за Актуално Свищов от професионалната гимназия. Учениците са от професионално направление „Електротехника и енергетика“, професия „Електромонтьор“ и професия „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации“. Практиката стана по проект под надслов „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация“ по Програма „Еразъм+“.
„През първите два дни от престоя се запознахме с историята на Портсмут, като разгледахме културните забележителности и административните сгради. Предвидените разходки ни помогнаха да се потопим в атмосферата на крайбрежното градче”, разказа инж. Елза Генчева - учител по теория и практика на специалността и ръководител на групата.
След това започна теоретичното и практическото обучение на учениците. Теоретичната част бе под формата на семинар с лектор д-р Тайло, преподавател в Техническия университет на Портсмут. Основни акценти в семинара бяха ползите от еко енергията и възобновяемите източници на енергия, както и иновациите в технологиите за пестене на енергия. Сред участниците в мобилността голям интерес предизвикаха темите за електромобилите - зарядните станции, новите хибридни модели на различни производители, последните иновации в електромобилостроенето в света и законодателните преференции при закупуване и употреба на електромобили на различните държави с цел опазване на околната среда.
Учениците се запознаха с практиката във Великобритания да се употребява комбинирана енергия от възобновяеми и традиционни източници на енергия, като целта е в бъдеще използването на екоенергия да е максимално.
 При практическата част от обучението представителите на гимназията бяха разделени на работни групи, които трябваше да обмислят какви иновации в сферата на електрическата енергия биха използвали в различни обекти - супермаркет, училище, дом и да презентират работата на групата пред останалите.
 Свищовските ученици посетиха и цех за рециклиране на електронни устройства - лаптопи, копирни машини, монитори и др. На място се запознаха и с технологичната последователност на процеса на рециклиране.
 По време на визитата групата от Свищов е разгледала и два колежа, намиращи се в град Портсмут: Портсмутския колеж и колежа „Хайбъри“. Съвременната материално-техническа база и практически ориентираното обучение привлякоха вниманието на учениците и те с интерес участваха в предвидените беседи.
 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/