Ученици от СПГ „Алеко Константинов” отличени на национален форум

Преглеждания: 90 #
25 Oct 2018

Инициатива на ученици от СПГ „Алеко Константинов” бе отличена на национален форум в София, съобщиха за Актуално Свищов от професионалната гимназия.
На 24 октомври се проведе конференция в Интер Експо Център – София. Тя бе кулминация и завършек на дейностите, проведени в Националната седмица на достъпа до добра храна. Участници в нея бяха експерти по здравословно хранене - шеф Ради Стамболов – най-добрия шоколатиер в страната, шеф Цветомир Николов – главен готвач в един от елитните софийски ресторанти Niko’las, производители на екологични чисти храни, ученици от цяла България, директори на детски градини и преподаватели.
 Цел на конференцията беше да бъдат представени добри практики в сферата на здравословното хранене, с помощта на които да се справим с проблемите на затлъстяването и наднорменото тегло. Представителите на училищата и детските градини споделиха за дейностите, извършени от тях в Националната седмица за достъп до добра храна.
 „Заедно с моите съученици от 10б и 11б клас, обучаващи се в професиите „Готвач” и „Ресторантьор” подготвихме презентация, с която представихме съвместната ни инициатива с ЦДГ „Радост“ - една вълнуваща среща с малчуганите от група „Палавници“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“. Срещата с тях беше истинско удоволствие. Ние им разказахме за добрите и полезни храни и заедно приготвихме здравословни зеленчукови сандвичи с пълнозърнест хляб, плодови шишчета от есенни плодове и плодова салата, овкусена с мед.
 Нашата съвместна инициатива ни класира в категория „Училищни форуми”. Награда бе пълна кошница със здравословни лакомства на български производители.  Благодарим на децата и техните учителки - г-жа Мария Кушлова и г-жа Таня Сийкова за топлото посрещане и за приятните преживявания. Надяваме се на бъдещи съвместни инициативи”, разказа Василена Димитрова - ученичка от 11 „Б” клас на СПГ „Алеко Константинов”.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания