Ученици от СПГ „Алеко Константинов” отбелязаха Световния ден на прехраната

#
19 Oct 2018

Ученици от СПГ “Алеко Константинов“, обучаващи се по професия „Ресторантьор“ вдигнаха „зеления картон“, за да отбележат Световния ден на прехраната, съобщиха за Актулано Свищов от професионалното училище.. Този ден постави началото на Националната седмица на достъпа до добра храна. Инициативата е на Фондация „Българска месна традиция”, която през 2007 година стартира изследователски проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред Достъпа до добра храна в България.
 Младите кулинари решиха да се включат в инициативата и организираха училищен мост между гимназията и малчуганите от група „Палавници“ при ЦДГ „Радост“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.
 Учениците бяха приготвили приятни игри и изненади за децата. По този забавен начин те им разкриха тайнствата на добрите и полезни храни, които ежедневно трябва да консумираме.
С помощта на учениците от СПГ малчуганите приготвиха здравословно меню - плодова салата с мед, зеленчукови и плодови шишчета. В края на събитието малки и големи се почерпиха с приготвените лакомства.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK