Ученици от СПГ „Алеко Константинов” отбелязаха Световния ден на прехраната

Преглеждания: 19 #
19 Oct 2018

Ученици от СПГ “Алеко Константинов“, обучаващи се по професия „Ресторантьор“ вдигнаха „зеления картон“, за да отбележат Световния ден на прехраната, съобщиха за Актулано Свищов от професионалното училище.. Този ден постави началото на Националната седмица на достъпа до добра храна. Инициативата е на Фондация „Българска месна традиция”, която през 2007 година стартира изследователски проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред Достъпа до добра храна в България.
 Младите кулинари решиха да се включат в инициативата и организираха училищен мост между гимназията и малчуганите от група „Палавници“ при ЦДГ „Радост“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.
 Учениците бяха приготвили приятни игри и изненади за децата. По този забавен начин те им разкриха тайнствата на добрите и полезни храни, които ежедневно трябва да консумираме.
С помощта на учениците от СПГ малчуганите приготвиха здравословно меню - плодова салата с мед, зеленчукови и плодови шишчета. В края на събитието малки и големи се почерпиха с приготвените лакомства.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/