Ученици на СУ „Н. Катранов“ с награда от Национална конференция по физика

Преглеждания: 85 #
16 Apr 2019

Учители и ученици от СУ „Николай Катранов“ участваха в 47-мата Национална конференция по въпросите за обучението по физика, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Форумът се проведе във Велико Търново. Темата на конференцията бе „Интегрален подход в обучението по физика“.

Над 130 участници от цялата страна се включиха в симпозиума и работиха разделени  в три секции: „Висше образование“, „Средно образование“ и „Младежка секция“.

Участници с доклад в направление „Интегрален подход в научни и образователни проекти“ бяха старши учителите от СУ „Николай Катранов“ Елена Илиева и Йорданка Илиева, които представиха доклад на тема „World wide data day в СУ „Николай Катранов“ - гр. Свищов“.

В рамките на конференцията се проведе специализираната Младежка научна сесия за ученици и студенти на тема: „Структура на материята“.  В нея достойно представиха СУ „Николай Катранов“ учениците Християн Диянов Димитров от XII а клас, Любомира Петкова Димитрова от XI а клас и Любослав Недялков Лесичков от XI а клас, като Любомира Димитрова бе отличена и с Поощрителна награда за своята разработка „Живата клетка като кондензатор“.

 

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания