Ученици гостуваха на служителите в полицейското управление

Преглеждания: 23 #
26 Jan 2019

Четвъртокласници от СУ „Николай Катранов“  гостуваха в полицейското управление. Малчуганите се запознаха със структурата му, правомощията на служителите му, помощните средства, които използват в ежедневната си работа, въоръжението и случаите, в които се прибягва до използване на огнестрелно оръжие.
 С особен интерес гостите проследиха  как се извършва криминалистическа регистрация и снемане, и изследване на дактилоскопни следи.
 След това те изслушаха кратка лекция за правата на подрастващите и отговорностите им в обществото, както  и закрилата, която имат според действащите нормативни документи. Полицейските инспектори наблегнаха и на безопасното предвижване на малчуганите по улиците на града.
 В края на гостуването си те наблюдаваха процеса на административно обслужване на гражданите при издаването на документи за самоличност и бяха запознати с административно наказателните мерки, предвидени в Закона за българските лични документи.
 Посещението беше организирано в рамките на Националната програма на Министерството на вътрешните работи „Работа на полицията в училищата“.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK