Ученици гостуваха на служителите в полицейското управление

Преглеждания: 102 #
26 Jan 2019

Четвъртокласници от СУ „Николай Катранов“  гостуваха в полицейското управление. Малчуганите се запознаха със структурата му, правомощията на служителите му, помощните средства, които използват в ежедневната си работа, въоръжението и случаите, в които се прибягва до използване на огнестрелно оръжие.
 С особен интерес гостите проследиха  как се извършва криминалистическа регистрация и снемане, и изследване на дактилоскопни следи.
 След това те изслушаха кратка лекция за правата на подрастващите и отговорностите им в обществото, както  и закрилата, която имат според действащите нормативни документи. Полицейските инспектори наблегнаха и на безопасното предвижване на малчуганите по улиците на града.
 В края на гостуването си те наблюдаваха процеса на административно обслужване на гражданите при издаването на документи за самоличност и бяха запознати с административно наказателните мерки, предвидени в Закона за българските лични документи.
 Посещението беше организирано в рамките на Националната програма на Министерството на вътрешните работи „Работа на полицията в училищата“.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/