Ученици-ентусиасти засадиха гора!

#
25 Apr 2021 82

49 ученици, учители и бивши възпитаници на СУ „Димитър Благоев“ засадиха горичка, съобщиха от гимназията. Това стана на 24 април, денят на първото издание на президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“, когато доброволците-ентусиасти засадиха 403 тополи в село Морава.

Идеята за президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“ възниква през 2020 г. Тя ще бъде ежегодна и ще се провежда два пъти годишно– през пролетта и през есента.

Учениците от свищовското училище бяха поканени да се присъединят и станат част от президентската инициатива след като дълги години доказваха успешно инициативността и готовността си за доброволческа дейност в Международната награда на херцога на Единбург, чийто патрон е Президента.

Доброволците засадиха гората в село Морава, благодарение на изключителното съдействие и подкрепа от страна на много хора, сред тях: инж. Диляна Чоранова-Коева – директор на Държавно горско стопанство - Свищов и екипът й за осигурените фиданки, професионални насоки и съдействие в процеса на залесяване; кмета на село Морава –Петко Божанов, осигурил терена и изключително любезното домакинство на мероприятието; Христо Цветанов, управител на „Кемапул”, осигурил машини за подготовката на терена и поддържането на гората и др.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!