Ученик представи реферат за Априлското въстание на научен форум

#
02 Mar 2021 191

Ученик от СУ “Николай Катранов” успешно представи реферат за Априлското въстание на национален форум организиран от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Това се случи вчера на заключителния етап на Петото издание на престижния национален ученически конкурс „Пространство и време“, организиран от Академията за лидери при Историческия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".  

Конкурсът има за цел да даде възможност за творческа изява на ученици от гимназиалната образователна степен с изявени интереси в областта на обществените науки, да провокира интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и на нейното съвременно географско пространство. Оценяването на конкурсните работи се извършва от специално жури под председателството на декана на Историческия факултет. В неговия състав влизат преподаватели от различните катедри на факултета. Предварителната селекция на изпратените конкурсни материали се осъществява от преподаватели по история и по география от съответните катедри. 

Събитието, което се проведе в електронна среда представи научни разработки на 25 екипа от цялата страна, като бе уважено от заместник-ректора на университета – проф. дин Милко Палангурски и декана на Историческия факултет – доц. д-р Николай Кънев.  

Гергана Борисова от  Х б клас, представи достойно СУ „Николай Катранов” и град Свищов, след като бе допусната до публична защита на реферата си на тема „Априлското въстание (1876)”. Нейн научен ръководител бе г-жа Галя Иванова, старши учител по история и цивилизации. Поздравления за ентусиазма и отличното представяне на катрановския екип!  

Всички участници в конкурса, които са отличени от журито, ще получат книги и специална ГРАМОТА от Историческия факултет. На учениците от ХІ (ХІІ) клас, получили оценка над „Много добър 4.50“, се предоставя възможност да се запишат за студенти в избрана от тях специалност на Историческия факултет. На участника, получил най-висока оценка по скалата „Отличен 5.50 - 6.00“, кандидатстудентската такса (50 лв.) се поема от ръководството на факултета. 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ