Ученик от СУ „Н. Катранов“ призьор в национално състезание по творческо писане на английски език

Преглеждания: 184 #
14 Jan 2020

Съчинението на ученичка от СУ „Николай Катранов“ е сред отличените в националното състезание по творческо писане на английски език, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Творбата на Валя Ангелова от 6 в клас на тема "The hidden talents of the firefly" ("Скритите таланти на светулката")
, е в списъка на най-добрите съчинения, които преминават в следващия етап на състезанието. Учител по английски език и класен ръководиел на Валя е Мария Йорданова.
В надпреварата взеха участие 147 училища и 3304 ученика от цялата страна. В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория.
112 работи са подбрани за оценяване от националното жури, което ще се събере на 25 януари и ще излъчи по трима победители от всяка възрастова група.
Церемонията по награждаването на победителите в състезанието ще се състои на 15 февруари в Американския университет в Благоевград.
Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския Университет в България и Британски съвет.

 


 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/