Ученик инициира изграждането на детска площадка „Панорама"

Преглеждания: 180 #
09 May 2020

Ученик инициира изграждането на многофункционална детска площадка на улица „Стефан Караджа”, научи Актуално Свищов. Придобивката ще носи името „Панорама”, защото от улицата се открива панорамен изглед към цялата Свищовско-беленска низина и река Дунав.
Инициатор е Руми Мавродиева от Клуб за практически приложно гражданско образование „Златната рибка“ към Търговската гимназия, която вдъхнови своите съученици, приятели и съседи от улица "Стефан Караджа" да сбъднат нейната мечта, разказва пред Актуално Свищов Анджела Антонова, ръководител на клуба. Руми отдавна мечтае да обедини приятели от всички поколения - деца, родители, баби и дядовци, да разчистят буренясалите кътчета край родната й улица и на освободеното място да създадат  многофункционалната площадка.
В момента ентусиастите от улица „Стефан Караджа” търсят финансова и материална подкрепа за реализиране на детската инициатива. Младите хора ще освежат съществуващите към момента съоръжения за отдих на улицата, но амбицията им е изграждането и на нови. За реализирането точно на тези намерения са необходими и средствата. Помощ на младите хора ще окаже живеещия на улицата 66-годишен Иван Димитров - Банкета. През годините той е бил майстор на изграждането на беседка и пейки с изглед към река Дунав.
Инициативата е, посветена на 9 май - Деня на Европа, уточни Анджела Антонова. Тя допълни, че от години ПДТГ „Димитър Хадживасилев” отбелязват края на Втората световна война и началото на обединена Европа. Въпреки ситуацията във връзка с вирусната ситуация традицията на Търговската година бе спазена и тази година.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/