Ученичка от Ценово получи награда от Сливен

#
28 Jan 2021 70

Седмокласничката Филис Себахтинова от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово е сред призьорите на националния конкурс „Коледна магия 2020“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В условия на изключително голяма конкуренция журито отреди на момичето поощрителна награда. Надпреварата за коледна картичка и оригинално коледно пожелание се проведе под егидата на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Според организаторите в проявата са се включили повече от 700 ученици от над 60 населени места от различни райони на страната.

Нашите възпитаници участваха в раздела за коледна картичка. Изпратихме творбите на шест деца, но единствено картичката за Филис прикова вниманието на журито“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Според нея децата от Ценово са били успешно мотивирани от преподавателката по изобразително изкуство Димитрина Мангова. Макар и при обучение в електронна среда, почти всички ученици изявиха желание да участват в конкурсите. От учебното заведение изпратиха коледни картички и за конкурс във Варна.

Организаторите посочват, че в раздела за картички са отличени 28 творби. Дванадесетгодишното момиче от Ценово получи по пощата поощрителната си награда, придружена от комплект за рисуване. Останалите участници получиха грамоти за участието си.

По думите на Камелия Леонова в творческите работилници на училището се подготвят както литературни творби така и рисунки, които ще се изпратят за различни конкурси. В близките дни за Сунгурларе ще отпътуват рисунки и стихотворения, посветени на 14 февруари. Творби, посветени на националния празник на България – 3 март, ще бъдат изпратени за конкурсите в Плевен и Враца.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в "индустриалната зона" - изоставената казарма