Ученичка на СУ „Н. Катранов” със злато от математическа олимпиада в Тайланд

Преглеждания: 16 #
09 Apr 2019

Божидара Венелинова Щърковска от III "в" клас развя българското знаме на остров Пукет в Тайланд, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Възпитаничката на СУ "Николай Катранов" се завърна със злетен медал в Свищов от математическата надпревара.
Общо 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала спечелиха младите български математици на международната математическа олимпиада на остров Пукет в Тайланд. Родните таланти са извоювали големия успех в конкуренцията на 1500 математици от 22 страни. Състезанието е продължило 2 астрономически часа върху 30 задачи от пет области на математиката.
Божидара Щърковска от град Свищов, ученичка от III в клас в СУ "Николай Катранов" е със златен медал в своята възрастова група.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!