Ученическа фирма търси връзка с практиката

#
24 Nov 2018

В седмицата на предприемачеството в Търговската гимназия, по време на час по Учебна практика -  Работа в учебното предприятие, учениците от ХIIа клас, спец. "Икономическа информатика" - I група,  проведоха  среща-разговор с местни производители на мед. Поканените гост-лектори бяха Борис Борисов и Катя Кирилова. Борислав Борисов от село Вардим се занимава с пчеларство от 70 години и е бивш възпитаник на ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, а Катя Кирилова произвежда мед от няколко години. За нея това е хоби и разтоварващо занимание.
Учениците представиха своята учебно-тренировъчната фирма "Пчелъчко" с управител Лъчезар Богомилов. Разясниха на гостите предмета на дейност, разказаха накратко направеното в часовете и задаваха въпроси, за да научат повече от практиката и да усъвършенстват начина си на водене на бизнес.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK