Творби от рециклирани материали създадоха ученици

#
23 Mar 2021 65

Изложба от предмети, изработени от рециклирани материали, беше подредена във фоайето на училище „Христо Ботев“ в Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. С много въображение и вдъхновение сръчните ръчички на децата измайсториха букети с цветя, цветни пана с различни фигури, украшения за стени. Повод за необичайната експозиция стана Световният ден на рециклирането.

След възстановяване на присъствените учебни занятия възпитаниците на школото ще имат възможност да се срещат постоянно със Стъклояд, Пластоядка и Хартояд. Това са специални кошчета, в които отпадъците ще се събират разделно, а учениците на практика ща придобиват умения и навици за опазване на природата. За малките палавници се проведе екообучение - как да се грижим за природата и за намаляване на отпадъците. По време на урока всички бяха впечатлени от големия период на разпадане на вторичните суровини. Учители и ученици се опитаха да намерят отговор на въпроса „Какво би казала природата, ако можеше да говори“. Последиците от замърсяването на природата беше една от основните теми, която предизвика оживени дебати. „Независимо че обучението отново започна да се провежда в онлайн среда, учениците не спират да се вълнуват от въпросите за опазване на природата. Повечето от тях се обединиха около идеята да продължат изработването на цветни пана с рециклирани материали. Вече са готови и първите няколко проекта и ще започнем да ги изпълняваме след като учениците се върнат в клас“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Инициативите за отбелязване на Световния ден на рециклирането беше подкрепена от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ