Цветанов: Свищов е сред отличниците в инвестирането на европейски средства

#
29 Sep 2018

„Свищов е сред отличниците в инвестирането на европейски средства”, написа в социалната мрежа днес Цветан Цветанов, видя репортер на Актуално Свищов. Заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група бе на посещение в града. Ето пълният текст на публикацията, без редакторска намеса.
„Щастлив съм, че спазвайки ангажиментите си за подкрепа на българските региони, имаме възможността да виждаме как те се развиват. Свищов е прекрасен пример за това, че когато местната власт е достатъчно инициативна, правителството и депутатите са винаги насреща, нещата се случват. За мен е много радостно да знам, че жителите усещат положителната промяна в Свищов и населените места в общината. Това споделих днес с множеството жители и гости на Свищов, отбелязващ своя празник „Свищовски лозници“. Заедно с мен бяха кметът на града Генчо Генчев, великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, депутатът Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов.
 Днес Свищов е сред отличниците в инвестирането на европейски средства. В подобряването на жизнената среда, инфраструктурата, здравеопазването и услугите се изпълняват също и редица проекти с държавно и общинско финансиране. Реновирани са много жилищни сгради и прилежащите им пространства, осъвременени са детските градини и парковете, ремонтирани са улици, подобрена е образователната инфраструктура, обновяват се църкви.
По време на обиколката ни из централната част на Свищов, с кмета на града Генчо Генчев имахме възможността да разгледаме нов реаномобил от най-висок клас, изложен специално за жителите на Свищов по случай празника на града.
Посетих и свищовското село Ореш, където проверих хода на работата по започналите улични ремонти. Преасфалтирането на улици в Ореш и останалите населени места в общината бе обезпечено с 500 хиляди лева, отпуснати с постановление на Министерски съвет за рехабилитация на най-компрометираните улици. След направения анализ и разчет, средствата са разпределени по брой жители във всяко едно от 15-те населени места и вече започна асфалтирането. В село Ореш вече са асфалтирани над 6000 квадратни метра пътища.
 Споделих, че за мен са много важни срещите, които непрекъснато провеждам с кметовете на населените места, защото те най-добре познават местните проблеми.
 На свой ред кметът на Свищов Генчо Генчев изтъкна, че за първи път от десетилетия кметствата получават такъв допълнителен финансов ресурс за текущи ремонти извън общинския бюджет. Генчо Генчев отново изрази задоволството си от неизменната подкрепа, която среща в мое лице и от народните представители от ГЕРБ, а също и от правителството на премиера Борисов.
 Кметът на селото Любомир Иронов благодари за отпуснатите средствата и каза, че такива пари не са влизали в населеното място от 90-те години на миналия век.
 По време на посещението си в село Ореш разговарях с местно семейство, което прави ремонт в дома си, като се включих в разтоварването на строителни материали и помогнах те да бъдат пренесени в двора на къщата.
Също така поднесох съболезнования на близките на един от най-активните съмишленици на ГЕРБ в селото - Йозо Капелов, който внезапно почина преди два дни.”
Снимки: интернет

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK