ЦИК регистрира коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

#
11 Feb 2021 73

Регистрацията днес в ЦИК на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ дава гаранция на обикновените хора, които гласуват за нас, че със сигурност няма да получат ГЕРБ и ДПС след това. В парламента ние категорично няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС и техните патерици, нито ще управляваме с тях.
Това коментира председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод решението на ЦИК  да регистрира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, с която „Изправи се.БГ“ и Отровното трио ще се явят на предстоящите парламентарни избори, съобщиха за Актулано Свищов от пресцентъра на платформата.
„За“ гласуваха 14 от членовете на ЦИК, а двама бяха „против“.
Предупредихме ЦИК да не изпълнява функцията на камшик в ръцете на ГЕРБ срещу политическите опоненти на властта, заяви Манолова.
Нашата платформа „Изправи се! Мутри вън!“ е платформа за политическо представителство на обикновените хора. През нея именно обикновените граждани ще могат да влязат в парламента. Пред скоби слагаме увеличаването на доходите на работещите хора, като първата стъпка ще е освобождаването от 10 % данък на всички доходи до 650 лв., незабавно преизчисляване на пенсиите, за което Борисов не намери време и политическа воля 11 години и мерки за подкрепа на засегнатите фирми, за да запазят работните места. Излизаме пред гражданите с нашия План за неотложна подкрепа на обикновените хора и малките и средни фирми, каза още тя.
Утре в Стара Загора тя ще представи кандидата на коалицията за кмет на община Мъглиж, който се изправя срещу кандидатите на ГЕРБ и БСП.
Припомняме, че във вторник, на 9 февруари, Манолова и Отровното трио внесоха 5507 подписа за регистрация на коалицията. Коалицията ще се яви с регистрацията на партиите Движение България на гражданите, Движение 21 и Единна народна партия.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в "индустриалната зона" - изоставената казарма