Центъра за социална рехабилитация създава зала за групови занятия

Преглеждания: 20 #
02 Feb 2019

Центъра за социална рехабилитация работи са създаване на зала за групови занятия, научи Актуално Свищов. Центъра за социална рехабилитация и интеграция - Свищов е комплекс, предоставящ социални услуги за лица с увреждания над 18 години. Всеки ден професионален екип от специалисти – социален работник, психолог, трудотерапевт, рехабилитатор и медицинско лице – работят за тяхното интегриране в обществото и за изграждане на относителна самостоятелност в ежедневните им потребности. До края на 2018 г. подкрепа са получили 119 души, които идват почасово минимум 3 пъти в седмицата в центъра, а броят на посетителите постоянно расте.
Центърът започва дейността си през 2013 г., разполагайки с 3 кабинета, които са с оскъдно оборудване и терапевтични материали. Достатъчно за начало, но малко за бъдещото развитие! Чрез различни дарителски кампании и участие в благотворителни базари екипът успява да изгради административна част и социално-битов кабинет (кухня), а също така са закупени много терапевтични материали, оборудване и рехабилитационни уреди, както и обзавеждане за всички кабинети.
В момента ЦСРИ работи за създаване на зала за провеждане на групови занятия и закупуване на интерактивна стена с образователен софтуер. Със съдействието на Общинано, центърът вече разполага с помещение от 107 кв.м., което е предоставено безвъзмездно.
То обаче се нуждае от основен ремонт, който включва изолация, шпакловане, подмяна на дограми и врати, пребоядисване на основната стая, както и от ремонт на прилежащите части (антре, коридор и санитарен възел). В коридора също така има стълбище, което трябва да се затвори с необходимите материали, за да не се наруши пропускателният режим.
Закупуването на интерактивна стена със специализиран софтуер в обновеното помещение ще допринесе за извършване на групови занятия с образователна насоченост и ще помогне на ползвателите й да повишат увереността в собствените им възможности и да се интегрират по-лесно в обществото.
Общата сума, към която ЦСРИ-Свищов се стремят, е 15 250 лева. Средствата са за ремонт на основната стая – 11 017 лева, ремонт на прилежащия санитарен възел – 2 233 лева и осигуряването на интерактивна стена – 2 000 лева.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK