„Цанко Церковски” 2 почна да дели вандалите - трошат градинки от 2018 г. други прояви няма!?

Преглеждания: 350 #
16 Jun 2020

Откраднати врати от дървените огради, счупени пейки и обезобразени съоръжения за игра могат да се видят на детските площадки, които само до преди година бяха основно ремонтирани в Свищов, пише сайта на „Цанко Церковски” 2.
 През 2018 година, по настояване на жителите на Свищов и след направен оглед на състоянието на детските площадки за игра в града, общинското ръководство предприе действия по обезопасяване и обновяване на детските кътове и местата за отмора край тях. През 2019 година всички детски площадки в крайдунавския град бяха основно ремонтирани и с подменени съоръжения за безопасна игра на малчуганите. Едва година по-късно състоянието на голяма част от тях е отново за ремонт. Вандалските прояви на недобросъвестни граждани за пореден път демонстрираха липса на отговорност и зрялост. Посегателството над кътовете за игра е не само посегателство върху безопасността на най-малките, но и върху правото им на безгрижни детски игри.
 Община Свищов апелира към всички граждани да пазят общественото имущество и да подават сигнали за нарушители, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани, приканват от мръсно-бялата къща.
Вместо коментар: Актуално Свищов осъжда проявите на вандализъм! В същото време има няколко въпроса към местообитаващите капацитетни експерти на „Цанко Церковски” 2: Защо т. нар. служители от общинската полиция не се вясват от време на време поне за респект? На почти всички места има табели с текст, че „обектА се охранява” от частна фирма, която получава пари - каква работа върши тя? Защо администрацията е така загрижена за площадките направени през 2018 година и не предприема никакви мерки за отстраняване на щетите от вандалите по обекти, строени преди 2015 година? Въпросните обекти са в Свищов, не са на луната...

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов се събуди от летаргичен сън /СНИМКИ/