Тръгва усвояването на пътния заем, удрят първата копка на 1 февруари

#
30 Jan 2019

Голяма инфраструктурна промяна за над 4.5 милиона лева стартира от 1 февруари в Свищов, съобщава бодро пресцентъра на Общината. Начинанието е свързано с изграждането и подмяната на водопроводи, и полагане на нови асфалтови настилки на повече от 45 улици, уточняват от мръсно-бялата къща.
„Ремонтните дейности ще стартират на 1 февруари от 10.00 часа, в ж.к. „Рила“. На символичната първа копка ще присъстват представители на общинското ръководство, фирмите изпълнителки, граждани и медии.
Лошата инфраструктура на уличната мрежа е сериозен проблем, причиняващ неудобства на жителите на Свищов от десетилетия. Това бе и причината общинското ръководство да подходи по-мащабно и да предприеме действия за осигуряване на финансов ресурс за рехабилитация на уличната и водопроводна мрежа на голяма част от улиците в града. Със средства отпуснати по програма ПУДООС, в размер на близо 1.5 млн. лв. и постановления на Министерски съвет в размер на 1.3 млн. лв., до края на пролетта ще бъде подменена ВиК мрежата на всичките над 45 улици. След подмяната на водопроводите, улиците ще бъдат изцяло преасфалтирани със средства в размер на 1.8 млн. лв., осигурени от общински заем, изтеглен през 2018 година за основен ремонт на част от уличната мрежа в града”, пишат от общинския пресцентър.
Вместо коментар: Това е поредната „първа” копка, която ще ударят от Общината. Първия дубъл бе по време на панаира през септември. Тогава начинанието благослови лично дядо Григорий. Цялото ръководство се изтъпанчи в „Химик” за фотосесия. В резултат на тогавашната първа първа копка пети месец жителите на шест улици цапат в кал през зимата. От Общината се присетиха, че изтеглиха т. нар. пътен заем преди повече от година вече и решиха да го усвоят най-накрая, че изборите чукат на вратата. Колко ще е качествен ремонтът - ще поживеем и видим! Само да си спомним венецианските канали след летните порои по ремонтите срещу Спортния комплекс на Академията и да замълчим...

Снимки: архив Актуално Свищов

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK