Топло и слънчево още 3 дни, после идва рязка промяна

Преглеждания: 128 #
19 Mar 2020

Студено ще остане времето през по-голямата част на следващата седмица, пише Дир.бг...
Макар и под карантина вкъщи, ще можем да се радваме на топли слънчеви лъчи още няколко дни.
Днес ще бъде топло и слънчево, с температури от 13 до 19 градуса. През нощта ще бъде ясно или с незначителна облачност. Ще духа слаб западен вятър.
Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 2 до 8 градуса, котловините и най-ниските места в низините - до около нула градуса. Възможно е на места да се образуват краткотрайни утринни мъгли, които след изгрев слънце бързо ще се разсейват.
Утре през деня ще има незначителна облачност, в западната половина на страната - до слънчево.Вятърът ще бъде съвсем слаб, от югоизток. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, на места и малко по-високи. В крайните източни райони ще бъде с 2-3 градуса по-хладно.
Събота ще бъде най-топлият ден на седмицата и последният с толкова високи температури до началото на април. Минималните температури ще останат от 3 до 8-9 градуса, а дневните ще достигнат 18-23 градуса.
В неделя вятърът от североизток ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух с арктичен произход. Температурите ще се понижават, ще завали дъжд.
През нощта срещу понеделник и в понеделник на много места в северната и западна част на страната дъждът ще преминава в сняг.
В понеделник и вторник ще бъде студено за края на март, с температури с едноцифрени стойности в по-голямата част от страната.
Повече подробности за този процес очаквайте утре и в събота, но следва да се има предвид, че времето ще се задържи по-студено от обичайното за края на първия пролетен месец през по-голямата част на следващата седмица.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Снегът пак изненада експертите на "Цанко Церовски" 2 /СНИМКИ/