Тихомир Тодоров със злато на световното по шотокан карате в Молдова

Преглеждания: 178 #
17 Oct 2018

 От 12 до 14 откомври се проведе 26-то световно първенство по Шотокан Карате –До и Световна Кохай Купа в град Кишинев, Молдова, предаде Кабелна телевизия „Видеосат”.
Световното първенство се организира от Шотокан Карате – До на Обединените нации, чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). В международното състезание участваха над 1300 каратеки от 54 държави, които се състезаваха на 7 татамита и при голям зрителски интерес. От участниците имаше представители на почти всички от общо 34-те клуба на българската делегация. В присъстивето на президентът на федерацията Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, българските национали (мъже и жени) в Кишинев спечелиха общо 5 златни медала, четири от които при индивидуалните дисциплини и един от отборните при мъжете. Националите ни грабнаха още два сребърни и един бронзов.

Тихомир Тодоров изигра три срещи за финал в и в категорията си мъже над 87 кг при Индивидуално класиране кумите зае  1-во място и се окичи със златото. В отборното представяне, той първи се срещна със своя противник и както се очакваше, победата беше негова. Отличното представяне и на съотборниците му, заслужено им осигури златен медал и при отборното класиране мъже кумите. Тихомир Тодоров е на 34 години.Започва да тренира карате чак 17-18 годишен. Човекът който го създава като спортист  е сенсей Марин Маринов, треньор на Годжу –карате клуб”Алеко”. Понастоящем Тихомир живее и работи в София. Състезава се в националните отбори на две федерации по карате. Той сподели, че изключително благодарен на съдбата, че го е срещнала с треньора Марин Маринов който го  въвежда в това изкуство и е преобърнал живота му. Допреди това казава Тишо, аз пушех, употребявах алкохол и гладах на света с други очи. Бойното изкуство ми даде много и ме превърна в това,което съм.За мен Марин Маринов е един от най-успешните  треньори в България, заяви той. Неговата дъщеря 6 годишната Никол, върви по стъпките на татко си. Тя също тренира карате и има своя пръв медал, който е златен. Тихомир  се обръща към всички родители, да стимулират децата си да спортуват, защото финансовите средства вложени във физическото развитие на децата са нищожни, в сравнение с ползите от спорта,  като възпитание на волята и духа, дисциплина и здраве.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/