Тихомир Тодоров обявен за най-добър спортист на 2018 година

Преглеждания: 55 #
03 Dec 2018

Състезателя по карате Тихомир Тодоров е обявен за най-добър спортист при мъжете за 2018 година. Признанието е от Националната асоцияция по бойни спортове.
Първите годишни награди „Златен пояс“ се проведоха на 1-ви декември в „Sofia Event Center“. Бойците с най-голям принос за развитието и популяризирането на бойните спортове у нас, както и тези с най-големи успехи през годината, бяха отличени с награди от Националната асоциация по бойни спортове.
Наградите на Асоциацията се организират за пръв път у нас и целят да поставят под светлините на прожекторите най-добрите от света на бойните изкуства, които през годините са прославили страната ни с постиженията си и със страхотни прояви на спортен дух, дисциплина и талант.
След награждаването на най-добрите спортисти и треньори, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията, дойде ред и на спортните „Оскари“ за 2018 г. в пет категории – „Най-добър спортист – мъж“, „Най-добър спортист – жена“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян награди най-добрия спортист при мъжете за 2018 г. Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва световно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг.
Актуално Свищов припомня: От 12 до 14 откомври се проведе 26-то световно първенство по Шотокан Карате –До и Световна Кохай Купа в град Кишинев, Молдова.
 Световното първенство се организира от Шотокан Карате – До на Обединените нации, чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). В международното състезание участваха над 1300 каратеки от 54 държави, които се състезаваха на 7 татамита и при голям зрителски интерес. От участниците имаше представители на почти всички от общо 34-те клуба на българската делегация. В присъстивето на президентът на федерацията Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, българските национали (мъже и жени) в Кишинев спечелиха общо 5 златни медала, четири от които при индивидуалните дисциплини и един от отборните при мъжете. Националите ни грабнаха още два сребърни и един бронзов.
Тихомир Тодоров изигра три срещи за финал в и в категорията си мъже над 87 кг при Индивидуално класиране кумите зае  1-во място и се окичи със златото. В отборното представяне, той първи се срещна със своя противник и както се очакваше, победата беше негова. Отличното представяне и на съотборниците му, заслужено им осигури златен медал и при отборното класиране мъже кумите. Тихомир Тодоров е на 34 години.Започва да тренира карате чак 17-18 годишен. Човекът който го създава като спортист  е сенсей Марин Маринов, треньор на Годжу –карате клуб”Алеко”. Понастоящем Тихомир живее и работи в София. Състезава се в националните отбори на две федерации по карате. Той сподели, че изключително благодарен на съдбата, че го е срещнала с треньора Марин Маринов който го  въвежда в това изкуство и е преобърнал живота му. Допреди това казава Тишо, аз пушех, употребявах алкохол и гладах на света с други очи. Бойното изкуство ми даде много и ме превърна в това,което съм.За мен Марин Маринов е един от най-успешните  треньори в България, заяви той.
Неговата дъщеря 6 годишната Никол, върви по стъпките на татко си. Тя също тренира карате и има своя пръв медал, който е златен. Тихомир  се обръща към всички родители, да стимулират децата си да спортуват, защото финансовите средства вложени във физическото развитие на децата са нищожни, в сравнение с ползите от спорта, като възпитание на волята и духа, дисциплина и здраве.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/