Тихомир Иванов представи „Камино:Пътят на завръщането”

Преглеждания: 26 #
05 Dec 2018

Книгата „Камино:Пътят на завръщането” бе представена тази вечер в зала 1 на Общината. Автор на книгата е Тихомир Иванов.
Камино Франсез е прословутият 800-километров поклоннически маршрут в Испания, обрасъл със славата на себепознанието. Да извървиш цялото разстояние пеш е истинско физическо и духовно предизвикателство.
Младият автор Тихомир Иванов провежда само през последните 12 месеца 60 срещи с читатели. Представянето в нашия град е последното за тази година. То е по покана на отец Патрик от католическита църква „Св. св. Кирил и Методий” в града. Още в началото авторът заяви, че ще говори като на едни бъдещи поклонници.
Пред аудиторията Тихомир Иванов сподели, че е от Чирпан. Поклонническият маршрут изминава през 2013 година. Заедно с него са и около 200 българи.
„Едно от най - ценните неща, на които ме научи пътя е да вярвам, да не се отказвам”, сподели още Тихомир Иванов.
Един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори, тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването навътре е самотно занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. Накрая вече го знае. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.
Трудността му прилича и той напуска с лекота „зоната си на комфорт“ – понятие, което при неговата търсеща природа винаги е под въпрос.
Целта – да стигне на всяка цена до корена на своите психологически блокажи и житейски неуспехи, да провери „на терен“ основните постулати от психологическото познание, което е натрупал като любител. Твърде различно от традиционното религиозно поклонение, начинанието ще му помогне да открие и да разшири границите на своята персонална реалност, предизвиквайки егото. Младият поклонник сякаш сключва бартер с пътя – да му се посвети изцяло, а в замяна да получи лелеяното откровение за себе си. Вярва, че така ще намери мястото си в свят, който през първите десетилетия от живота му се е отнесъл твърде сурово към него.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/