Тихомир Иванов остана на косъм от медал на Европейското в Глазгоу

#
05 Mar 2019

Състезателят на свиковския клуб „Свилоза” Тихомир Иванов остана на косъм от медал на Европейското първенство по лека атлетика в Глазгоу. Възпитаникът на Георги Гетов завърши четвърти, след като започна обещаващо, преодолявайки от раз 219 и 222 сантиметра.
Българинът завърши на четвъртото място, с което повтори свое класиране от преди две години.
Родният състезател се справи без грешка с 218 см и 222 см във финала в турнира, но записа три неуспешни опита на 226 см.
В квалификацията пък преодоля 226 см от втория опит.
Златото грабна Джанмарко Тамбери.

Актуално Свищов припомня: Със завръщането след операция Тихомир Иванов (Свилоза-Свищов) се пребори за титла в началото на февруари. Тогава за шеста поредна година Иванов е шампион на България в скока на височина в зала.
Възпитаникът на Георги Гетов се справи с летва, поставена на 225 см. След това Иванов прави два опита на 230 см и един 232 см при национален рекорд от 231 см, но бяха неуспешни.
 Подгласници на Тихомир станаха неговият брат Михаил Иванов (Берое-Стара Загора) и Габриел Митов (Спринт-Червен бряг). С индентично състезание те поделиха второто място с 205 см.
 Тихомир Иванов пропусна почти целия летен състезателен сезон на 2018 г., след като претърпя операция от спортна херния. Неговият личен рекорд в зала е 228 см от миналата зима, а на открито има 231 см, с които влезе във финала на световното първенство в Лондон през 2017 г.

 

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK