Теглим два общински заема за 3,1 милиона лева

Преглеждания: 14 #
22 Oct 2018

Общината ще тегли два нови заема в общ размер 3 166 000 милиона лева, научи Актуално Свищов.
И двата кредита ще се вземат от „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ” АД. Срока за погасяване и на двата е 24 месеца при лихва 4,083%. Те са обезпечени със финансови вземания на Общината по два проекта, които тя реализира.
„Традиция и танци - мост над река Дунав” е проектът, който реализира село Царевец и село Контещи, Румъния. Основната цел на начинанието е да се подобри устойчивото използване ресурсите  и културното наследство в двете села. Основните дейности се изразяват в ремонт и преустройство на сградния фонд на бившето ОУ „Д-р Асен Златаров” в Царевец.1 192 000 е стойността на начинанието.
Вторият проект е под надслов „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на Свищов”. По него се санират 17 жилищни блока, като извършваните дейности са - подмяна на дограма, топлинна изолация на външни стени, подове и покриви и осигуряване на енергоспестяващо осветление. За него ще се тиглят 1 974 000 лева.
Двата заема трябва да бъдат гласувани от общинските съветници на 25 октомври по време на редовното им заседание.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!