Търговската гимназия се включи в инициатива на УНИЦЕФ

Преглеждания: 9 #
06 Nov 2018

Ученици от ІХа клас, специалност „Икономическа информатика“, от ІХб клас, специалност „Бизнес администрация“ и от Хб клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“- Свищов, под ръководството на своите класни ръководители, се включиха в Инициативата на УНИЦЕФ и партньори „Най-големият урок в света“.
Целта на инициативата е да запознае младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие, да се поеме ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.
Младите икономисти разсъждаваха върху тема: „Отговорно потребление“. Със знания, идеи и поведение те демонстрираха, че осъзнават своята роля и отговорност за реализирането на 17-те глобални цели за устойчиво развитие в трите основни измерения – икономическо, социално и екологично. Учениците предложиха модели за отговорно потребление на граждани и фирми, изявиха желание за иницииране и участие в информационни и образователни кампании и проекти, учещи хората как да живеят в хармония с природата и как да водят устойчив начин на живот.
Юлия ВЕЛИЧКОВА

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK