Свищовските студенти подпомогнаха за Коледа деца с увреждания

#
21 Dec 2018

Студентският съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за пореден път организира дарителска кампания в помощ на нуждаещи се, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Проведената в навечерието на Коледните празници благотворителна инициатива под надслов „Тази година усмивките ги подаряваме ние”, бе насочена към подпомагане на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в гр. Павликени, където живеят лица на възраст от 3 до 22 години.

В кампанията се включиха студенти, преподаватели и служители от Стопанска академия, и граждани на гр. Свищов. Те дариха над 50 чанти и кашони с дрехи, играчки, пакетирани храни, перилни и почистващи препарати, които предварително са посочени като необходимост за Центъра.

За да предоставят на място подарените вещи, при децата в Павликени гостуваха Росен Колев – зам.-председател на Студентски съвет, Велислава Георгиева и Мария Илиева. Даренията бяха предадени на управителя на детския център – Ексения Михайлова.

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK