Свищовските съветници преживяват с кредити

Преглеждания: 747 #
01 Aug 2020

Общинските съветници, които представляват жителите на Свищов и населените места от общината в гумения кметски печат, т. нар. ОбС-Свищов са затънали в заеми. Това става ясно от имуществените им декларации, публикувани от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, подадени след полагане на клетва.
Повече от половината народни избраници декларират банков кредит на свое име или на името на съпруг, съпруга. Според декларациите без заеми са Иван Бернардов, Верони Маринов, Генади Иванов, Цветанка Костова, Станислав Благов, Ваня Цветанова, Севдан Златанов и Калин Костов.
Ивайло Атанасов декларира недвижима собственост на свое име и на съпругата си, както и заем на името на жена си за 50 хиляди лева. Колегата му Пламен Петев е записал в графа земеделски земи и гори 66 обекта, отделно е собственик на над 100 дка земеделска земя и задлъжнял пред банки за над 88 хиляди лева.
Апартамент в София, гараж, къща с двор в Босилковци е недвижимата собственост на Светлана Георгиева. Тя декларира и налични 78 хиляди лева и заем за 280 хиляди лева.
Татяна Ганчева декларира, че е собственик и съсобственик със съпруга си на 17 имота и шест МПС. Някогашната кандидат-кметица декларира четири влога - 30 хиляди в лева, 10 хил в евро, 26 хил. в щатски долари. Освен това посочва в декларацията ипотечен кредит на името на съпруга си за 53 хил., 14хил. кредит за енергийна ефективност и 13 хиляди лева за кредитни карти.
19 хиляди лева кредит декларира Андрей Горчев. Толкова, но в евро декларира и Красимир Стефанов. Калин Костов декларира налични 1500 лева и апартамент в София и спестени в банка 25 хиляди лева. Любомир Чавдаров е собственик на апартамент, къща в Царевец и Кръвеник, на гараж и дължи 18 хиляди лева на банка. Шест кредита за над 11 хиляди декларира и Екатерина Романова.
Верони Маринов декларира собственост върху офис, вила с вилно място, поземлен имот в Тръстеник, 26 дка земя и лек автомобил. Декларир налични над 54 хиляди евро, влогове за 50 хил лева и почти 116 хиляди евро.
Комисията, оглавявана от Сотир Цацаров публикува и декларациите на новите заместник-кметове на Общината. Иван Шопов декларира къща, апартамент, гараж, вила с вилно място, два леки автомобила, мотопед и потребителски кредит за 20 хил. Илиян Георгиев е собственик на апартамент, къща с двор, вила в Тодореци. Декларира и заем за 27 200 лева към Кемапул ЕООД.


Линк към имуществените декларации на народните любимци:
https://register.caciaf.bg/2019e/index.html

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/