Свищовската опозиция ... предаде Богу дух!

Преглеждания: 1673
28 Jan 2020

След краткотрайно, но мъчително боледуване т. нар. свищовска опозиция се спомина, установи Актуално Свищов! Раздирана от болни лични амбиции и мания за вождизъм опозицията, която влезе в гумения печат на града на Щастливеца изпадна в анемия след 27 октомври и леталният й край е логичен...
Горното е колкото иронично и саркастично, но и до болка вярно! Констатацията е продиктувана от факта, че два дни преди т. нар. общински съветници на община Свищов /Бел. авт. осем от тях са представители на опозицията/ да гласуват Бюджет 2020 на Общината не се чу, нито една тяхна дума по него! Това означава, че Genjo Genjev е предложил наистина много добър бюджет. Или просто опозиционерите нямат капацитета и възможностите да коментират предложението. Втората теза, лично за мен е недопустима, като се знае образованието и професионалната реализация на част от опозиционните съветници. Е, остава и една трета възможност - народните избраницци просто още да не са прочели предложението и затова да нямат мнение по него. До четвъртък ще компенсират с няколко часа четене и подготовка на речи, които обаче ще си останат между стените на пленарна зала.
Ясно е, че чугуненото мнозинство на ГЕРБСП и ДПС, като връх на тортата, няма да се впечатли. Народните любимци от опозицията обаче можеха да запознаят своите съграждани и избиратели с това, което предлага кметът и компания.
С предложението свищовския градоначалник получава неограничена власт да се прехвърля пари от параграф в параграф. Явно по този начин ще се опита и тази година да се прикрие фактическия фалит на дунавската хазна след четири години кьорфишеци, чалга и халтура!
Вместо послепис - след изборите думата на опозицията просто не се чува! Че е завряна в ъгъла, е ясно. Че сме свидетели на тоталното обезличаване на институцията Общински съвет, също е ясно. Това не пречи осмината да имат позиция по наболелите въпроси на града и населените места. И не само да я имат, а и да я обявяват публично! Не е логично три месеца след изборите коректив на това управление да се явяват публични личности - Радослав Йорданов и Игнат Папазов и автори на Актуално Свищов, да посочват грешките на управниците, а представителите на опозицията да се държат като ощипани моми на селска тлака...
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/