Свищовлия сред победителите в турнир по стрелба с историческо оръжие

Преглеждания: 19 #
29 Oct 2018

Свищовлията Апостол Самоковлиев е сред победителите в турнир по стрелба с историческо оръжие, който се провежда от пет години в Добрич, научи Актуално Свищов. Нашият стрелец е първи в дисциплината стрелба с капсулен пистолет на 25 метра
Пети национален турнир по стрелба с историческо дулнозарядно оръжие организира регионален клуб ”46-ти пехотен Добрички полк” към национално дружество „Традиция” в памет на Найден Николов – Войводата. Турнирът бе открит от председателя на клуба д-р Добрин Добрев и кмета на града Йордан Йорданов. В него взеха участие най-добрите стрелци с историческо оръжие - членове на дружество „Традиция” от цялата страна облечени в костюми от различни епохи. Така свищовлията бе с европейски дрехи, но със задължителния до 1878 година фес. Оръжието, с което се стреля свищовският стрелец е негово, реплика на капсулен пистолет от средата на 19-ти век.
По традиция турнирът се открива със символичен изстрел със старинна пушка от градоначалника, но поради засичане на пушката бе открит с изстрел от древен револвер.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK