Свищовлия сред победителите в турнир по стрелба с историческо оръжие

#
29 Oct 2018

Свищовлията Апостол Самоковлиев е сред победителите в турнир по стрелба с историческо оръжие, който се провежда от пет години в Добрич, научи Актуално Свищов. Нашият стрелец е първи в дисциплината стрелба с капсулен пистолет на 25 метра
Пети национален турнир по стрелба с историческо дулнозарядно оръжие организира регионален клуб ”46-ти пехотен Добрички полк” към национално дружество „Традиция” в памет на Найден Николов – Войводата. Турнирът бе открит от председателя на клуба д-р Добрин Добрев и кмета на града Йордан Йорданов. В него взеха участие най-добрите стрелци с историческо оръжие - членове на дружество „Традиция” от цялата страна облечени в костюми от различни епохи. Така свищовлията бе с европейски дрехи, но със задължителния до 1878 година фес. Оръжието, с което се стреля свищовският стрелец е негово, реплика на капсулен пистолет от средата на 19-ти век.
По традиция турнирът се открива със символичен изстрел със старинна пушка от градоначалника, но поради засичане на пушката бе открит с изстрел от древен револвер.

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK