Свищовлия развива успешен бизнес във Великобритания

Преглеждания: 121 #
26 Mar 2019

Фирмата на Емил Перушанов е специализирана в междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които НАТО, Европарламента, Airbus и спортни звезди...

Свищовлията Емил Перушанов, от жк „Дунав”, както с усмивка уточнява нашенецът, развива успешен бизнес във Великобритания от 15 години. Роден е през 1980 година, завършва Търговската гимназия през 1999 година и СА „Д. А. Ценов”, специалност Застраховане и социално дело през 2004 г.
„От 2002 г. съм в Англия и от 2005 гледам да ми вървят фирмите, регистрирани тук. Само 3 свищовлии работят при мен, но поне е повече от нищо”, разказва пред Актуално Свищов Емил Перушанов.
На въпрос как от Свищов стига Лондон 38-годишният свищовлия споделя: „Както повечето студенти в началото на 2000 година заминах на бригада, за финансирам обучението си в Академията. След две лета по полетата на Англия, започнах работа в хотел - нощни смени на рецепция и това ми даде време за планиране на собствен бизнес. Започнах с фирма за чистене, след това добавих и такава за преместване на багаж. Бизнесът стартирахме съвместно с Димитър Димитров, с който се запознахме докато работехме в хотела. Вече повече от десет години работим заедно успешно. Спечелихме общинска поръчка за местене на стотици живущи в района на олимпийското село за Олимпиадата през 2012 година и това ни даде тласък да се развием. Фирмата ни е била на корицата на The Mover Magazine и вече сме добре познати сред английските колеги”.
Иначе фирмата на свищовлията и неговия партньор от Пазарджик  - Top Removals Ltd е номинирана в две категории: Голям бизнес на годината и Транспортна фирма на годината на ежегодните награди на United Business Federation, които се провеждат във Великобритания.
Top Removals е създадена през 2009 и се занимава с междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които се отличават организации като НАТО, Европарламента, Airbus, много известни футболисти и спортисти и други. Стабилното развитие през годините и ядрото от предимно български персoнал е довела до номинацията за наградите, които ще се връчат през втората половина на април от временно изпълняващият длъжността посланник на Република България в Обединеното кралство, на церемония в посолството в Лондон.
Чрез конкурснят формат се цели да се насърчат находчивите българи, като бъдат вазнаградени за тяхната упоритост, постоянство, иновативност и предприемачески дух.
Към момента фирмата предлага работа на 20 българи и разполага с голяма и модерна складова база в Лондон, както и с 10 тежкотоварни автомобила, които обслужват дестинации по цяла Европа. Повече информация за дейността на фирмата, можете да намерите на фирмения сайт: www.top-removals.co.uk
Ако желаете да подкрепите Емил Перушанов и неговата фирма, това може да стане като гласувате за фирмата на следната страница: http://bulgarianbusinessawards.com/vote-for-your-favourite-business-in-category-large-business-of-the-year.
В края на разговора ни логичен е и въпросът как се отразява върху бизнеса несигурността с Брекзит. „Тъй като 70% от работата ни е международно местене, като всеки транспортен бизнес сме притеснени за несигурността свързана с Брекзит и евентуалното излизане на Англия от customs union, което ще доведе до много административна работа и опашки по границите”, споделя Емил. Излизането на Обединеното кралство ще оскъпи услугите и голям процент ще е за сметка на бизнеса, посочва още нашенецът. „Затова откриваме още една фирма в Свищов, към която можем да прехвърлим част от капацитета за местения в рамките на ЕС”, споделя още свищовлията. „Но вчера пакет „Мобилност” беше приет, което също създава трудности за развитие на бизнес от България”, посочва в заключение Емил Перушанов.
Александър ШАБОВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!