Свищовлия прави един от първите недържавни театри в България

Преглеждания: 23 #
27 Nov 2018

Театър "А’парт" в Пловдив отбеляза 33 години от създаването си с богата програма. Един от първите недържавни алтернативни театри в България, устояли на повратностите на времето, предложи множество интересни събития. Театърът е създаден и ръководен от свищовлията Сашо Петков, който от години живее в града под тепетата.
Програмата включваше театрални спектакли, премиера на нова постановка и представяния на автори и драматургични текстове малко познати или непоставяни досега на сцена, които А`Парт ще реализира като премиери на сцената си в рамките на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.
Сред най-запомнящите се събития бе срещата с Мартин Карбовски и „Есемесенно почистване”. Любителите на Мелпомена видяхя и две пиеси от репертоара на театър „А`парт”  по повод 33 – годишнината  от създаването му –  „Камината” от Маргарит Минков и „Верига от думи” от Жорди Галсеран.
Входът за всички събития от „33 стъпки по пътя на А'парт“ бе свободен.
Създателя на театър "А’парт" Сашо Петков никога не е прекъсвал връзките си с родния град. След като един сезон бе режисьор на Драматичния театър при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, от началото на 2018 година поема  творческото и педагогическо ръководство при работа със студентския театър на Стопанска академия „Д.А. Ценов”.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!