Свищовлии изригнаха недоволството си в социалната мрежа: „плащаме за питейна вода, получаваме кал”!

Преглеждания: 11 #
08 Nov 2018

Днес социалната мрежа се разгорежда от недоволството на свищовци от качеството на т. нар. питейна вода. Жителите на града на 100-те първи неща са възмутени, че плащат над 2,4 лева за течност, минаваща за питейна вода, но приличаща на кал утайка.
Актуално Свищов препечатва без редакторска корекция част от коментарите:
"Някам думи просто .... може да има някакви специални минерали от с.Царевец! Чудо.Лятото ремонтира сградата на общината, като че ли е Белия дом, а сега в средата на годината ни остави много редовно без вода, а като пуснат, тече кал. "

"Ооо мен не ми пука, а някои от общината много се интересуват, сякаш ще летуват там.Пиша, че няма кой да крещя, че до гуша ми дойде ми баня да е склад за бичици с вода и да се къпе детето си с тази пумия.Аз съм казала, може да моли да го изберат отново! "

"Току що пуснах" бяло "пране, то е изпрано е черно! Откачете! Всичко е в кал!"

"Някам думи просто .... може да има някакви специални минерали от с.Царевец! Чудо.Лятото ремонтира сградата на общината, сякаш е Белия дом, а сега в средата на годината ни оставят много редовно без вода, а като пускат, текат кал. "
Вместо коментар: Проблемът с водата е стар! Но резонен е въпросът какво направи тази общинска управа за решаването му? Вместо медийни участия за привличане на китайски инвеститори кметът Генчев наистина реши сериозен проблем, който засяга целият Свищов! Припомняме, че Богдан Пенев, кмет 1934-1944 година, извършва канализацията на Свищов за три години в края на 40-те години на миналия век! Но той е бил кмет, а не медийна звезда ...
Ивайло ИВАНОВ
Александър ШАБОВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK