Свищов си спомни за Добра Недялкова 

Преглеждания: 26 #
09 May 2019

С две църковни служби Свищов почете паметта и делото на своя почетен гражданин Добра Недялкова. Архиерейският наместник отец Руслан Личев и свещеници от Свищовска духовна околия отслужиха заупокойна литургия в най-стария храм „Св. Димитър“, в Свищов, а по-късно в манастира "Успение Богородично", край града бе отслужена и панихида в памет на Добра Недялкова. 
Приживе, в памет на своя съпруг – свищовски офицер от авиацията Недялко Недялков и неговия брат, Добра Недялкова подпомага с дарения свищовските манастири и църкви. С нейни лични средства са ремонтирани манастирът "Успение Богородично" и манастирът "Св. Петър и Павел". Прави дарение на Свищовската районна служба по пожарна и аварийна безопасност и за параклиса "Св. Пророк Илия", намиращ се в двора на службата. Благодарение на нейния щедър дарителски жест изцяло преди години бе обновена и най-старата църква в Свищов "Св. Димитър".
За своята щедрост на 28.10.2004 г. Добра Недялкова е удостоена от Общински съвет – Свищов със званието "Почетен гражданин на град Свищов" като предложението е на кметът Станислав Благов.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!