Свищов си спомни за Добра Недялкова 

#
09 May 2019

С две църковни служби Свищов почете паметта и делото на своя почетен гражданин Добра Недялкова. Архиерейският наместник отец Руслан Личев и свещеници от Свищовска духовна околия отслужиха заупокойна литургия в най-стария храм „Св. Димитър“, в Свищов, а по-късно в манастира "Успение Богородично", край града бе отслужена и панихида в памет на Добра Недялкова. 
Приживе, в памет на своя съпруг – свищовски офицер от авиацията Недялко Недялков и неговия брат, Добра Недялкова подпомага с дарения свищовските манастири и църкви. С нейни лични средства са ремонтирани манастирът "Успение Богородично" и манастирът "Св. Петър и Павел". Прави дарение на Свищовската районна служба по пожарна и аварийна безопасност и за параклиса "Св. Пророк Илия", намиращ се в двора на службата. Благодарение на нейния щедър дарителски жест изцяло преди години бе обновена и най-старата църква в Свищов "Св. Димитър".
За своята щедрост на 28.10.2004 г. Добра Недялкова е удостоена от Общински съвет – Свищов със званието "Почетен гражданин на град Свищов" като предложението е на кметът Станислав Благов.

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK