Свищов ще бъде газифициран до началото на 2020 година

Преглеждания: 15 #
09 Nov 2018

Свищов ще бъде газифициран най-късно до началото на 2020 година, заяви пред Кабелна телевизия „Видеосат” инж. Стоян Киров, началник управление „Инвестиционна дейност” на „Булгартранс газ” АД, който се срещна с кмета Генчо Генчев.
От лятото на следващата година започва строежа на газопровода до Свищов, уточни инж. Стоян Киров. Проектът е финансиран от европейската банка за развитие. Дължината на газопровода е 41, 800километра с изграждане на 4 кранови възела плюс автоматично газова разпределителна станция в района на Свищов. Дебелината на стените на газопровода е 219 мм. Капацитът е 20 хил. кубически метра на час и ще бъде захранван от района на град Павликени.
На какъв етап са в момента дейностите по проекта съобщи накратко инж. Стоян Киров: „Имаме избран консултант,избран проектант, ПУП -овете се разработиха и е изготвен технически проект. В момента консултантът прави избор на изпълнителен доставчик на газопровода. Правят се археологически разкопки на шест обекта по трасето на бъдещия газопровод, в които са заети около 200 човека. Три от тях вече са приключили”.
Според инж. Киров в края на 2019 или началото на 2020 г. Свищов ще бъде захранен с газ от националната газопреносна мрежа. До края на ноември началото на декември ще има избор на изпълнител и до пролетта трябва да има разрешение на строеж. Реалното строителство ще започне в началото на лятото на 2019. Опита сочи, че изграждането продължава от 6 до 8 месеца, така че в края на 2019 г. или началото на 2020 г.  синьото гориво ще достигне до Свищов.
По отношене на безопасността, инж. Киров каза, че няма място за безпокойство, тъй като газопроводът минава извън населените места. Освен това има и обезопасителни кожуси, където минава под пътища. Спазени са и противопожарните изисквания. Освен това ще бъдат направени и необходимите изпитания, които да гарантират неговата надеждност и здравина.
Инж. Киров отбеляза, че за град Белене е предвидено разклонение, което няма да наруши качеството на газоподаване до Свищов. Очакванията са изграждането на преносния газопровод да доведе до съществени икономически, обществени и социални ползи в региона.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK