Свилен Петков извади богоявленския кръст от Дунав /ОБОБЩЕНИЕ/

#
06 Jan 2019

32- годишният Свилен Петков извади богоявленския кръст от река Дунав в Свищов, предаде Актуално Свищов. Десетки хора са събраха на Йордановден на Паметниците, край Свищов, където 12 смелчаци скочиха в ледените води на Дунав, за да извадят богоявленския кръст.
Свилен Петков от Свищов се оказа най-бърз и успя първи да вдигне кръста. Младият мъж сподели, че за първи път участва в ритуала и се радва на своя успех. „За мен преживяването беше невероятна тръпка и емоция, и си пожелавам най-вече здраве – за мен, семейството ми и всички хора“, каза веднага след като излезе от дунавските води. От Общината поздравиха победителя и го наградиха с парична сума и икона.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK