Световна компютърна фирма призна уменията на свищовски ученик в уеб-дизайна

#
26 Aug 2018

Кристиян Русев ученик в XI клас на свищовската Търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“, специалност „Икономическа информатика“, се представи отлично в  най-голямото международно младежко състезание по креативен дизайн  Adobe Certified Associate (ACA). Ученикът постигна 740 точки от 1000 възможни на изпита на Adobe  за Photoshop CC. Този резултат го нареди на четвърто място в страната. Актуално Свищов разговаря с Криситян как е стигнал до успеха и за неговите планове за напред.
 С КОМПЮТРИ СВИЩОВСКИЯТ УЧЕНИК СЕ ЗАНИМАВА ОТ 2015 ГОДИНА. Заради интересите в областта на информатиката избира и свищовската ПДТГ „Димитър Хадживасилев”, където наред със задълбочени знания по икономика усилено се изучават и информационни технологии.
 „Последните 3 - 4 години задълбочих заниманията си в уеб-дизайна. Записах се и в он-лайн курс”, разказва ученикът. В момента въпреки, че е в лятна ваканция момчето разработва платформата на он-лайн магазин. Десетина часа на ден отделя за заниманията си престоя пред компютъра. Единствено вечер отделя малко време за да се види с приятели, но с усмивка твърди, че не е станал антисоциален. „Просто така съм си организирал времето. Отказах се от тренировките по футбол за сметка на заниманията си”, допълва още младежът.
Кристиян не е отличник, но успехът му е много добър. Споделя, че най-труден предмет му е ... математиката. „Може би и затова не съм добър в програмирането. Силата ми е в УЕБ-дизайна”, споделя още младият свищовлия.
Кристиян смята след Търговската гимназия да учи уеб-дизайн като още не е ибрал университета. Категоричен е, че няма да напуска България. „Работата ми е такава, че мога да я върша от всякъде”, допълва ученикът.
 ЗА УСПЕШНОТО СЕРТИФИЦИРАНЕ НА КРИСТИЯН ПОМАГА ТЕОДОРА СПАСОВА, ДЪЛГОГОДИШЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ИНФОРМАТИКА В ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ. Въпреки, че в началото на годината напуска училището за да завърши докторантурата си в Стопанска академия, тя продължава работата си с учениците. От пет години свищовското училище успешно работи по проект на Стопаския факултет при СУ „Св. Климент Охридски”. Същността му е училища от страната да имат възможност да изпращат свои ученици на сертификационни изпити пред Майкрософт. До десет младежи може да изпраща всяко включено в програмата училище. Включени са предимно математически и езикови гимназии, като Търговската гимназия е една от малкото професионални училища в начинанието.
 Кристиян е първият ученик от Свищов, който се явява на сертифициране пред Adobe. Теодора Спасова в разговор с него преценява, че момчето ще се справи и не сбърква. Тестът е с времетраене 50 минути. През това време свищовският ученик трябва да отговори на по 20 въпроси от теорията и практиката, които са на английски език. Представя се отлично - събира 750 от 1000 възможни точки. Документът, който получава е за „сертифициран Adobe сътрудник”, а следващото ниво е „професионален сътрудник”.

 

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK