СУ „Николай Катранов“ се включи в проект за здравословно хранене и спорт за децата

Преглеждания: 40 #
05 Nov 2018

СУ „Николай Катранов“ се включи в мащабен проект, посветен на здравословното хранене и повече спортни занимания за децата.
Това е проект „По-здрави деца“, който се организира от „Нестле България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването
, редица национални експерти по хранене и спорт, и няколко неправителствени организации.
Целта на инициативата е да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот на децата в предучилищна и ранна училищна възраст.
Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци, като по този начин децата да се ангажират и да се провокира техният интерес към балансираното хранене и активния начин на живот.
Над 240 ученци от I до IV клас в СУ „Николай Катранов“, заедно с техните учители и родители, ще участват в занятията.
Проектът стартира със събитие в столицата. По случай Международния ден на готвача, „Нестле България“ събра в кулинарната „МЕТРО Академия“ най-популярните шеф-готвачи у нас, ученици от цяла България и техните учители.
Представители на СУ „Николай Катранов“ в кулинарната фиеста бяха третокласничката Елена Габровска и нейната учителка Силва Христова, които се справиха блестящо с всички кулинарни предизвикателства, подготвени за участниците.
Христина БОРИСОВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!