СУ „Николай Катранов“ се включи в проект за здравословно хранене и спорт за децата

#
05 Nov 2018

СУ „Николай Катранов“ се включи в мащабен проект, посветен на здравословното хранене и повече спортни занимания за децата.
Това е проект „По-здрави деца“, който се организира от „Нестле България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването
, редица национални експерти по хранене и спорт, и няколко неправителствени организации.
Целта на инициативата е да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот на децата в предучилищна и ранна училищна възраст.
Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци, като по този начин децата да се ангажират и да се провокира техният интерес към балансираното хранене и активния начин на живот.
Над 240 ученци от I до IV клас в СУ „Николай Катранов“, заедно с техните учители и родители, ще участват в занятията.
Проектът стартира със събитие в столицата. По случай Международния ден на готвача, „Нестле България“ събра в кулинарната „МЕТРО Академия“ най-популярните шеф-готвачи у нас, ученици от цяла България и техните учители.
Представители на СУ „Николай Катранов“ в кулинарната фиеста бяха третокласничката Елена Габровска и нейната учителка Силва Христова, които се справиха блестящо с всички кулинарни предизвикателства, подготвени за участниците.
Христина БОРИСОВА

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK